1980’li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Loreal Türkiye, sürdürülebilirlik programı çerçevesinde topluma ve çevreye fayda sağlamaya devam ediyor. Sürdürülebilirlik çalışmaları altında, kadın istihdamına katkı adına Boğaziçi Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğiyle “Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” eğitim programını hayata geçiren Loreal Türkiye, meslek sahibi olmayan kadınlara eğitim imkanı sağlayarak, toplumsal hayata ve ülke ekonomisine katma değer yaratıyor.
“Herkes için güzellik” anlayışından yola çıkan Loreal Türkiye, yenilik, gelişim, üretim, yaşam başlığı altında sürdürülebilir güzelliği toplumla paylaşıyor. Bu kapsamda “Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” programını hayata geçiren kurum, Boğaziçi Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğiyle kaynaklara erişimi kısıtlı kadınlara eğitim vererek, onların meslek sahibi olmaları için fırsat yaratıyor. Loreal Türkiye’nin hayata geçirdiği programla katılımcılar; satış, pazarlama, iletişim, makyaj, cilt bakımı, kozmetik ve uygulama tekniklerinden oluşan 200 saatlik eğitim bir eğitim alacaklar. Geçtiğimiz yıl, pilot uygulaması gerçekleşen program sonrasında sertifikalarını alan kadın katılımcıların yüzde 70’i istihdam edildi. Bu yılki katılımcıların başvurusu için de geri sayım başladı. Eğitim almak isteyen adaylar, 1 Aralık tarihine kadar başvurularını kurumsal.iletisim@loreal.com adresi aracılığıyla yapabilecekler.
Hedeflenin üzerinde başarı
Sürdürülebilirlik programlarıyla topluma ve çevreye fayda sağlayan örnek şirketlerden biri olmayı taahhüt eden Loreal Türkiye, bu taahhüdünü rakamlarla da tescil ediyor. 2015 rakamlarına göre Loreal’in yeni ürünlerinin yüzde 74’ü geliştirilmiş çevresel ve sosyal profile sahip. 2005’ten itibaren fabrika ve dağıtım merkezlerinde yüzde 56 CO2 emisyonunda azalma sağlayan firmanın tüm fabrikaları 2015 Aralık ayından itibaren “sıfır atık” anlayışıyla çalışıyor. Global platformda 2005’ten beri yüzde 26’lık üretim artışının yanı sıra son 10 yıl içerisinde kaynaklara erişimi kısıtlı kitleden 60 bin üstü kişiye istihdam sağladı.
Her yıl 3 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı kurtuluyor
Loreal’in sürdürülebilirlik programının Türkiye sonuçları da dikkat çekici. Loreal Türkiye’nin İstanbul fabrikasında 2010’a kıyasla her bir litrelik üretim için yüzde 33 daha az su kullanılıyor. 2020’de bu oranın yüzde 60 olması hedefleniyor. 2010’a göre 2016’da CO2 emisyonunda aylık yüzde 66 azalma ölçülürken, 2020’de bu oranın yüzde 95 olması öngörülüyor. Taşımada tahta palet kullanımıyla, her yıl 3 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı korunuyor. Araç filosunun değişimi sayesinde 2016’da 41.000g daha az CO2 salınımında bulunan şirket, Borusan ile birlikte her bir konteyner için 1 ağaç dikimi gerçekleştirerek çevreye verdiği değerin altını bir kez daha çiziyor.
Çalışanlarının yüzde 100’ü sağlık, hayat ve engellilik sigortası kapsamından bulunan Loreal Türkiye’nin tüm çalışanlarının yüzde 93’ü her yıl en az bir eğitime katılıyor.
Loreal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler sürdürülebilirlik programıyla ilgili yaptığı açıklamada “2020’yi hedefleyerek 2 yıl önce tanıttığımız ‘Herkes İçin Güzellik’ programı, sorumluluk anlayışımızın uzun süreli yansıması olarak öne çıkıyor. Topluma ve çevreye pozitif katkı sağlayan programımızla 21. yüzyılın büyük değişimlerinin üstünden gelmek için hayati önem taşıyan iş birlikçi ve kollektif ruhu hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Loreal 7. kez dünyanın en etik şirketi seçildi
Uluslararası Çalışma Örgütü Temel Sözleşmeleri’nin kapsadığı konulara, farklılığın teşvikine, kadın haklarına, insanların doğal kaynaklara erişim haklarına saygı ve sağlık haklarına hassasiyet gösteren Loreal, bu kapsamda arasında en saygın uluslararası platformlardan birisi olan Ethisphere Enstitüsü tarafından sağlık ve güzellik alanında 7. kez dünyanın en etik şirketi seçildi.