Ana Sayfa Gündem H&M, her yıl 25 bin ton ürün toplayacak

H&M, her yıl 25 bin ton ürün toplayacak

H&M Grubu geri dönüşüm ve yeniden kullanma konusunda hedeflerini daha da iddialı hale getiriyor. 2016 yılında 16 bin ton ürün toplayan H&M, 2020 yılına kadar her yıl 25 bin ton ürün toplamayı hedefliyor.

H&M Grubu, 2016 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Raporda, 2030 yılına dek tüm pamuk kullanımının geri dönüştürülmüş ya da sürdürülebilir kaynaklı olması ya da 2040 yılına kadar tüm tedarik zincirinin çevre dostu olması gibi hedefler yer alıyor.

Raporda yer alan kilit hedeflerden bir tanesi ise yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçiş. 2016 yılında şirketin kendi operasyonunda olan tüm global elektrik yüzde 96 yenilenebilir kaynaklardan sağlandı. Rapor aynı zamanda H&M’in 2016 yılında Better Cotton Inisiyatifi tarafından sertifikalı pamukları en fazla kullanan marka olduğunu belirtiyor. Geri dönüşüm ve yeniden kullanma konusunda da H&M Grubu iddialı bir plan izliyor. Global ürün toplama inisiyatifi olan Ürün Toplama 2013 yılında başladığından beri H&M Grubu 39 bin ton istenmeyen tekstil ürünü topladı. Şirket 2020 yılına kadar her sene 25 bin ton toplamayı hedefliyor. Rapor aynı zamanda H&M Grubu’nun endüstriyel ilişkiler ve adil yaşam ücreti konusunda yürüttüğü program ilerleme kaydetmeye devam ettiğini gösteriyor.

H&M Grubu Sürdürülebilirlik Başkanı Anna Gedda, “Büyüklüğümüzü ve erişim gücümüzü moda endüstrisinde döngüsel bir düzen yaratmak, yenilenebilir moda yaratmak, şirketimizi daha da eşitlikçi ve adil hale getirmek için kullanmak istiyoruz. Bu nedenle sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir strateji geliştirdik. Örnek olmak, yolu açmak ve yeni şeyler denemek istiyoruz. Hem sosyal anlamda hem de çevre için. Nihai hedefimiz modayı sürdürülebilir, sürdürülebilirliği ise moda yapmak. İklim dostu stratejimiz bunu yapmak için yollardan bir tanesi” diye konuştu.

H&M Grubu 2040 yılına kadar tamamen iklim dostu olacak

H&M Grubu’nun hedefi 2040 yılına kadar tüm tedarik zincirinde tamamen iklim dostu olmak. Şirket sera gazı emisyonunu düşürmek için çalışacak. H&M iklim dostu olabilmek için enerji kullanımı, yenilenebilir enerji ve önlenemeyen emisyonlar üzerinde çalışma yapacak. Emisyonu azaltmaya yardımcı olarak teknolojik inovasyonlara yatırım yapılacak.

• 2040’a kadar H&M Grubu’nun tamamı iklim dostu olacak.

• H&M Grubu çevre etkisi nötr olacak bir tedarik zincirini 1 ve 2. Seviye tedarikçileri için 2030’a kadar vaat ediyor.

• H&M Grubu kendi operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacak.

• Bu oran 2015’de yüzde 78, 2016’da yüzde 96’ydı.

• H&M Grubu WWF İklim Kurtarıcıları programı üyesi olmaktan gurur duyuyor.

2030 yılına kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen malzemeler

H&M, 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde geri dönüştürülmüş ya da sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen malzemeler kullanma doğrultusunda yeni bir hedef belirledi. Bu, aynı zamanda H&M’in tamamen döngüsel bir moda endüstrisi hedefinin bir parçası. H&M global olarak Better Cotton sertifikalı pamukların en büyük kullanıcısı. H&M aynı zamanda dünyada en fazla organik pamuk, geri dönüştürülmüş polyester, Tencel ve Lyocell kullanan şirketlerden bir tanesi. Gelişmeyi ilerletmek için bilime dayanan işbirlikleri önem taşıyor. H&M bu nedenle Ellen MacArthur Vakfı ve Stockholm Üniversitesi ile bir araştırma projesi yürütüyor. Proje tekstil üretimi ve kullanımında nasıl döngüsel bir sistem kurulup, doğal kaynaklara nasıl daha az bağımlı olunacağını araştırıyor.

• H&M 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde sadece geri dönüştürülmüş ya da sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen malzemeler kullanacak. 2016 yılında bu oran yüzde 26’ydı.

• 2016 yılında H&M’in toplam pamuk kullanımında yüzde 43 sürdürülebilir kaynaklardan geliyordu. Hedef bunu 2020 yılına kadar yüzde 100 yapmak.

• H&M 2016 yılında 180 milyon pet şişeye eş değer olacak kadar geri dönüştürülmüş polyester kullandı.

• H&M’in kullandığı kaz tüyünün yüzde 100’ü Responsible Down sertifikasına sahip.

• H&M Better Cotton inisiyatif tarafından sertifikalı pamukları kullanan en büyük marka.

2016 yılında 16 bin ton kıyafet toplandı

H&M Grubu geri dönüşüm ve yeniden kullanma konusunda hedeflerini daha da iddialı hale getiriyor. 2020 yılına kadar her yıl 25 bin ton ürün toplanması hedefleniyor. Ürün Toplama Girişimi’nin 2013 yılında başlamasından bugüne toplamda 39 bin ton ürün toplandı.

• 2016’da 16 bin ton ürün toplandı.

• 2013’den beri mağazalarda 39 bin ton tekstil ürünü toplandı.

• Hedef 2020’ye kadar her yıl 25 bin ton toplamak.

Adil Yaşam Ücreti ve endüstriyel ilişkiler programı genişliyor

Tekstil endüstrisinde çalışma koşullarının gelişmesi işlevsel diyalogdan geçiyor. Bu diyalog hem pazarda hem de fabrikada gerçekleşmeli. H&M Grubu buradan hareketle endüstriyel ilişkiler ve adil yaşam ücreti programlarını geliştiriyor. Bu program kapsamında H&M Grubu’nun üretici firmalarda maaş sistemlerinin iyileştirilmesi çalışması ivme kazandı. Aynı zamanda işçiler ve yönetimin çalışma diyaloğu konusunda eğitilmesi sürüyor. IndustriAll, İsveç ticaret birliği IF Metall ile yapılan global regülasyon anlaşması gibi anlaşmalar 2016 sonrasında kalıcı nitelik kazanarak sürüyor.

• 140 tedarikçi firma geliştirilmiş maaş yönetimi sistemini hayata geçiriyor, 250 bin işçi bundan etkilenecek.

• Toplamda 290 tedarikçi fabrika 370 bin işçiyi kapsayan çalışma diyaloglarınıa katılıyor.

• Bu programlar 8 üretim ülkesinde hayata geçirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz