Ana Sayfa Kitap-Müzik Sektöre önemli katkı: Görsel Mağazacılık

Sektöre önemli katkı: Görsel Mağazacılık

“Görsel Mağazacılık – Perakendede Etkili Vitrin Tasarımı ve Mağaza İçi Sergileme Yöntemleri” kitabı, Melek Özgül Azaklı imzasıyla Literatür Yayıncılık tarafından okuyucularla buluştu.

Görsel mağazacılık konusunda rehber niteliğinde olan Melek Özgül Azaklı imzasıyla “Görsel Mağazacılık – Perakendede Etkili Vitrin Tasarımı ve Mağaza İçi Sergileme Yöntemleri” kitabı raflarda yerini aldı.

Görsel mağazacılık konusunda detaylı bir çalışma sunan kitap, Literatür Yayıncılık tarafından okuyucularla buluştu. “Görsel Mağazacılık”ın arka kapağı, okuyuculara kitap hakkında şu ipuçlarına yer veriyor:

“Amaç, satışı artırmak mı? Ürünü en iyi ve en doğru şekilde sergilemek mi? Yoksa her ikisi birden mi?
Perakendede amaç satışı artırmaktır. Ancak bunu yaparken ürünü en iyi ve doğru şekilde müşteri ile buluşturmayı sağlayacak teknikleri de uygulamak görsel mağazacılığın ana yapı taşlarını oluşturur.

Görsel mağazacılıkta yöneticisinin görevi, müşteriye mağaza içerisinde bulunduğu süre zarfında pozitif deneyimler yaşatmak ve satış artırıcı uygulamalar gerçekleştirmektir. Deneyim sahibi görsel düzenleme yöneticileri tüm zor koşullara rağmen ürünün müşteri ile en iyi şekliyle buluşmasını sağlar. Teknik anlamda ürünü sergilemek ne kadar zor olursa olsun…

Kitap içeriğinde ilham veren çalışmalar, sektörde deneyim sahibi kişilerin röportaj ve çalışmalarına yer verilmiştir. Farklı bakış açısı ile tüm görsel teknikleri ve çözümlemeleri, aşamalarıyla birlikte sizlere sunulmaktadır. Bunu yaparken ticari bakış açısının sanata ve tasarıma nasıl yansıdığını net bir şekilde göreceksiniz.”

Melek Özgül Azaklı

1978’de İstanbul’da doğdu. 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatı bölümünü kazandı. 2001 yılında henüz daha öğrenciyken, çalışma hayatına atıldı. KM tanıtım ve organizasyon firmasında Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinin iç mekan dekoru ve yaratıcı projelerini hazırladı.
2002 yılında üniversiteden mezun olmasının ardından tutkuyla bağlandığı mekan tasarım dünyasına bir arkadaşı ile birlikte adım attı ve Extrem Design’ı kurdu. İş hayatı boyunca 2014 yılında Birleşmiş Markalar Derneği’nin düzenlemiş olduğu yılbaşı konsept yarışmasında tasarımı ikincilik ödülü dahil birçok ödül aldı.

Çalışmalarının ödülle taçlandırıldığı bu dönemde radikal bir karar alarak perakende sektörüne girdi. Perakendede ilk olarak Evita firmasında, ardından Orka Group ile çalışmalarına devam etti. 2015 yılında Boyner Büyük Mağazacılık’a geçerek görsel mağazacılığın tüm yaratıcı alanlarında görev aldı. Yaptığı çalışmaları ödüllerle taçlandırdı. Sırasıyla, Birleşmiş Markalar Derneği 2006 yılında yılbaşı konsepti 2.’lik ödülü ile birlikte 2006 yılında Hürriyet gazetesinin “En güzel yılbaşı konseptleri” arasında yer aldı. 2017 yılında Uluslararası Cow Prade tasarımı gerçekleştirdi. 2014 yılında Uluslararası VMSD dergisinde “Deneyimli perakendeciler röportajı”, PERYÖN dergisinde “görsel mağazacılık röportajı” gibi birçok yayında sektördeki deneyim ve görüşlerini paylaştı.

2016 yılında eğitim için Londra’ya gitti. London of Fashion / Central Saint Martins’te ve Fashion Retail Akademi’de görsel mağazacılık eğitimi aldı. Londra’da bulunduğu süre zarfında birçok görsel mağazacılık, vitrin tasarımı ve düzenlemeler ile ilgili araştırma yaptı.

Türkiye dönüşü ile tecrübe, bilgi ve birikimlerini aktarmak üzere kitap yazmaya başladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Pedagojik Formasyon programına katıldı. Halen D&R Görsel Düzenleme Müdürü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz