Türkiye’nin lider iç giyim markası Penti, ‘I’M IN – Değişime Varım’ koleksiyonu ile doğada atık halde bulunan 1.000.000 adet pet şişeyi ve 5 ton’dan fazla endüstriyel naylon atıklarını geri dönüştürerek sürdürülebilir bir gelecek için ‘’Değişime Varım’’ dedi.
Türkiye’nin iç giyim devi Penti, tüm dünyada yükselen bir trend olmanın ötesine geçerek bir yaşam şekli haline gelen sürdürülebilirlik vizyonunu bir adım ileriye taşıyarak dünya üzerindeki karbon ayak izini azaltmak üzere büyük bir adım attı.
Enerji ve su tasarrufunun yanında her türlü atığın geri dönüşüm ile geleceğe dönüşmesi noktasında çevre bilincini en üst seviyede tutan Penti, Unify işbirliği ile doğada atık halde bulunan 1.000.000 adet pet şişeyi ve 5 tondan fazla endüstriyel naylon atığını geri dönüştürdü.
Konvansiyonel polyester ve polymid malzemeler yerine ‘repreve’ ipliklerinin kullanıldığı ‘I’M IN’ Değişime Varım ismiyle sunulan koleksiyon; yüzde 45 daha az enerji, yüzde 20 daha az su ve yüzde 30 daha az emisyon katkısı sağlamış oldu.
“Küresel yaşam kalitesine yönelik sağladığımız katkıyı inovatif projeler ile güçlendirmeyi, yenilikçi projeleri hayata geçiren, kadının hayatına zenginlik katma misyonumuzu sürdürmeye I’M IN koleksiyonumuz ile devam ediyoruz ’ ifadesini kullanan Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu ‘Bu vizyondan hareketle bu sezon iç giyim, ev giyim, çorap, spor giyim, tüm tayt ürün gruplarını içinde barındıran 54 parçalık, tüketicilerimize her anlamda katma değeri oldukça yüksek bir koleksiyon hazırladık. Birçok özelliği içinde barındıran I’M IN Değişime Varım koleksiyonumuz değişim, dönüşümün hikayesini anlatıyor. Bu koleksiyonda,doğa dostu bir üretim yönetimi ile enerji tasarrufu sağlayarak modadaki sürdürülebilirliğin esasında geleceğin sürdürülebilirliğine yapacağı katkının altını çizmek istiyoruz” dedi.
Üretimden tüketiciye ulaştığı noktaya kadar vurguladığı sürdürülebilirlik vizyonunu sahip olduğu Eco Factory sertifikası ile de taçlandıran Penti, doğaya ve insana zarar vermeyecek ve oluşabilecek tahribatların önüne geçen sıfır atık yönetim şeklini üretim tesisinde de ana prensip olarak benimsiyor. Avrupa’nın en büyük ikinci ince kadın çorabı üreticisi Penti, yıllık 90 milyonun üzerinde çorap üretim kapasitesi ile hizmet veren üretim tesisinde, enerji ve su tasarrufunun yanında her türlü atığın geri dönüşümü ile geleceğe dönüşmesi noktasında çevre bilincini en üst seviyede tutuyor. Geçtiğimiz yaz sezonunda ‘Geleceğe Nefes Aldır’ projesi ile geçiş yaptığı sürdürülebilirlik atağı kapsamında kullanılmış mayo ve bikinileri geri dönüştürmek üzere toplayan Penti, aynı zamanda üretim tesislerinde de her türlü üretim atığını ayrıştırarak tehlikeli, tehlikesiz ve geri dönüştürülebilir atıklar olarak kategorize etti. 2019 yılında önceki yıllara göre atık miktarında azalma sağlayan Penti, geri dönüşüme gönderilen plastik atık miktarında artış elde ederek 58 ton plastik atığı geri dönüşüme gönderdi.
Kurumsal Sürdürülebilirlik kapsamında daha yaşanılabilir bir geleceğe odaklanan Penti, inovatif projeleri hayata geçiren lider marka olma misyonunu sürdürmeye devam ederken önümüzdeki 3 yıllık dönem için hazırlamış olduğu sürdürülebilirlik programında geri dönüştürülmüş ürünlerin yanında, çevreye duyarlı kumaşlardan yapılmış koleksiyonlar ve uzun ömürlü kullanıma uygun özellikte ürünleri de tüketicileri ile buluşturacak.
Penti, gelecek projeksiyonuyla ise dünya üzerinde yer alan 600 mağazasının yanı sıra, penti.com ve Romanya merkezli operasyonunu başarıyla devam ettiren penti.com.ro ile birlikte global büyümesini sürdürmeye de devam edecek. Mağazalarını birer deneyim merkezine dönüştürmek üzere yaptığı yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Penti, 2020 yılının ilk 9 ayında hayata geçirdiği mevcut mağazalarını büyütme operasyonu ile birlikte, büyüyen mağazalarında metre kare bazında yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi.