Ana Sayfa Gündem Kiğılı’dan Paris’e mağaza

Kiğılı’dan Paris’e mağaza

Kiğılı yurt dışındaki 26’ncı mağazasını modanın kalbi Paris’te açtı. 2018’de yatırımlarını yoğun olarak sürdürecek olan marka, Türkiye’de 15, yurt dışında 10 olmak üzere toplam 25 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor.

Erkek giyim alanında Türkiye’nin öncü markalarından Kiğılı, yurtdı şındaki 26’ncı mağazasını Paris’te açtı. Markanın bu kentteki ikinci satış noktası olan yeni mağaza, Kiğılı’nın 2018 hedeflerine de işaret ediyor. 2017’de Türkiye’de toplam 10 mağaza açan Kiğılı, yeni yılda 15 yeni mağazaya daha yatırım yaparak, toplam 240 noktaya ulaşacak. Yurtdı şında hizmet verdiği noktaların sayısı ise, 10 yeni mağaza ile birlikte 36’ya yükselecek.

80’inci yılını kutlayacağı 2018’de mağaza yatırımlarına hız kesmeden devam edecek olan Kiğılı, büyüyen operasyon dahilinde 150-200 kişilik yeni istihdam yaratacak ve böylece Kiğılı markası altında çalışan kişi sayısı 2.500’e yaklaşacak.

Kiğılı’nın hedefi yurt dışı

Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem yeni yatırımlarla ilgili olarak, “2017’de Erzurum’dan Zonguldak’a, Antalya’dan Bursa’ya Türkiye’nin dört bir yanında yeni mağazalarımızı açtık. Bu yatırımlar 2018’de de devam edecek. Kaliteli, şık ve çağı yakalayan özellikteki ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla sunmayı sürdüreceğiz. Yeni yılda özellikle yurt dışına daha çok odaklanacağız. Paris’teki yeni mağazamız da bir nevi bu hedefimizin önizlemesi diyebiliriz. Bir yandan yeni pazarlara açılırken, diğer yandan mevcut pazarlardaki metrekarelerimizi büyüteceğiz. Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Orta Doğu, öncelikli olarak satış noktalarımızı artıracağımız yerler. Suudi Arabistan’ın en büyük kenti Cidde’de ikinci mağazamızı açacağız. Birleşik Arap Emirlikleri’yle görüşmelerimiz sürüyor. Afrika, Hindistan gibi bölgelerde de fırsatları değerlendirebiliriz” dedi.

“Türkiye’nin markası” algısını oturtacak

Suerdem ayrıca, artık yurt dışında “Türkiye’nin markası” algısıyla anılmak istediklerinin altını çizerek, “Kiğılı olarak ülkemizde ‘Türkiye’nin erkek giyim markası’ konumundayız. Yurt dışında da bundan böyle iletişimimizi ‘Made in Turkey’ yerine, ‘Brand of Turkey’ şeklinde yapacağız. Türkiye’nin hazır giyim sektöründe ve markalaşmadaki gelişimini bu şekilde yurt dışında daha net ifade edebileceğimize inanıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz