Ana Sayfa Dünyadan İngiliz oyuncakçı Hamleys’ı, Hindistan’ın en zengin adamı satın aldı

İngiliz oyuncakçı Hamleys’ı, Hindistan’ın en zengin adamı satın aldı

Hindistan’daki en zengin adam Mukesh Ambani, Hamleys’in yeni sahibi oldu. Ambani’nin şirketi Reliance Industries, İngiliz oyuncak perakendecisini 70 milyon poundluk bir anlaşma ile satın aldı. Firmanın Reliance Retail bölümü Hamleys’in Hindistan’daki 88 mağazasını işletiyor.

Hindistan’daki en zengin adamı Mukesh Ambani, ikonik İngiliz oyuncak perakendecisi Hamleys’i, 70 milyon sterlinlik bir anlaşma ile satın aldı. Ambani’ye ait olan Reliance Industries, 2015 yılında satın alan Çin’in C.banner International’ından Hamley’leri almak için bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Reliance Industries’in perakende kolu Reliance Retail, Hindistan’da 29 şehirde Hamley’in 88 kişilik perakende satış noktasını işletiyor. Reliance Industries Genel Müdürü Darshan Mehat, “İkonik Hamleys markasının dünya çapında satın alınması, uzun zamandır devam eden bir rüyaydı” dedi.

Reliance’ın telekom sektöründe bir rekoru var ama şu anda Amazon ve Walmart’ın Hindistan’da hızla büyümeye devam etmesiyle perakende satışına yoğunlaştığı bildiriliyor.

Hamleys, 1760 yılında kuruldu

Hamleys, geçtiğimiz Ekim ayında yayımlanan hesaplara göre, oyuncak zincirinin 2017 mali yılında vergi öncesi zararı 12 milyon pound olarak kaydetmesinin ardından C.banner tarafından satışa çıkarıldı. Bu, bir önceki yılın aynı döneminde 2,6 milyon pound kârla karşılaştırıldı. Bununla birlikte, Hamleys, İngiltere’ye benzer satışların 2018’de yüzde 2,7 oranında arttığını söyledi.

1760 yılında kurulan Hamley, dünyanın en eski oyuncak perakendecisi ve 18 ülkede 167 mağazaya sahip.
Forbes’e göre, 62 yaşındaki Ambani 50,7 milyar dolar varlığı bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz