Ana Sayfa Gündem ‘Dünya sofralarına işlenmiş piliç ihraç etmeli’

‘Dünya sofralarına işlenmiş piliç ihraç etmeli’

Türkiye’de beyaz et sektörünü döner ve ızgaradan kurtaran yatırımlara yönelen Tavada Tavuk, ürün segmentini zenginleştirirken, gençlerin damak tadına verdiği önemin karşılığını da almaktan memnun.

Türkiye beyaz et sektörüne inovasyon katan yatırımlarla katma değeri yüksek ürünleri sadece iç pazara değil, dünya pazarlarına ihraç potansiyeline ulaştı. Çeyrek asırdır beyaz et ihracatıyla yetinen sektör, sofraya konmaya hazır onlarca farklı yemekle ihracat kalemini zenginleştirmeyi hedefliyor. Tavada Tavuk İş Geliştirme Müdürü & Franchise Koordinatörü Akın Gürbüz, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 485 bin ton piliç eti ihraç ederek, Brezilya, ABD, AB ve Tayland’ın ardından 5. büyük ülke olduğunu belirtti ve; “Biz önümüzdeki dönemde kendi konseptimize uygun olarak geliştirdiğimiz ürünleri ihraç ederek, sektörde katma değerli ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin 2025 yılı beyaz et üretimini yıllık 3.5 milyon ton olarak hedeflediğine işaret eden Gürbüz, “Ülkemiz halen beyaz et üretiminde dünya sıralamasında 8, ihracat sıralamasında ise 5’nci olarak yer alıyor. Ancak beyaz et ihracatını dondurulmuş piliç olmaktan çıkarıp katma değeri yüksek, inovasyon katılmış hazır sofralık yemek olarak zenginleştirmeliyiz. İhracat gelirimizi piliç eti ve yumurta olmaktan çıkarıp işlenmiş sofralık yemek türleri olarak artırmalıyız. Tavada Tavuk’un 5 yıllık mutfak – labaratuvar deneyimi buna uygun. Altyapımızı bu yeni hedef doğrultusunda güçlendiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Zengin menülerimiz ihracat listemizde yer alacak”

Halen 35 şehir, 4 ülkede 55 şubelerinin bulunduğuna dikkat çeken Akın Gürbüz şu bilgileri verdi: “Menümüzde yer alan ürünlerimizin bir bölümünü hazır yemek olarak ihracata uygun hale getireceğiz. Eş zamanlı olarak faaliyette olduğumuz ülke sayısı ile şube sayımızı da artıracağız. Türkiye’nin kanatlı ihracatından daha fazla gelir elde edebilmesinin yolunun, ürünlerimizin sofraya konulmaya hazır hale getirilmesinden ve zengin menüler hazırlamaktan geçtiğine inanıyoruz. Halen Türk beyaz et sektörü 75 ülkeye ihracat yapıyor. Yeni model ile daha fazla ülkeye daha satış yapabiliriz. Üstelik ton başına kazancımız işlenmiş ürünle daha fazla artacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz