Ana Sayfa Gündem Re-Pie, Turkmall’un 4 AVM projesini satın alıyor

Re-Pie, Turkmall’un 4 AVM projesini satın alıyor

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi Re-Pie, Turkmall’a ait 4 AVM projesini gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak. Kurulacak 4 fonun büyüklüğü 1 milyar TL olacak.

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi Re-Pie, alışveriş merkezi geliştirme ve yatırım kuruluşu Turkmall’a ait 4 projeyi gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak. Alınacak projeler arasında Uniq İstanbul, Novada Outlet Söke, Novada Outlet Akhisar ve Novada Tokat bulunuyor.

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi Re-Pie Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, gayrimenkul yatırım fonu kurmak için alışveriş merkezi geliştirme şirketi Turkmall’un dört projesini satın alacaklarını; kurulacak dört fonun toplam büyüklüğünün ise yaklaşık 1 milyar lira olacağını söyledi. Sur, 2017 itibarıyla ise yedi fon ve 3 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye için yeni bir enstrüman olan gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcıların gayrimenkul alanında tek bir mülke yatırım yapmasına imkan sağlarken; düzenli temettü ödemesi ve vergi avantajı sunuyor.

Re-Pie ve Turkmall arasındaki imza töreninde konuşan Sur, “Gayrimenkul yatırım fonları ile birlikte yatırımcıların tek başlarına alma imkanı olmadığı gayrimenkullere yatırım imkanı doğdu. GYO’lar üzerinden hisse senedi piyasasına girmeyip, şirket ortaklığını değil, mal ortaklığını tercih eden yatırımcılardan ilgi görüyoruz” diye konuştu. Haluk Sur, sözlerine şöyle devam etti: “Re-Pie olarak Turkmall’a ait dört projeyi gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacağız. Turkmall projelerinden oluşacak dört fonun üçü için SPK’ya başvurduk. Dört fonun toplam büyüklüğü yaklaşık bir milyar lira olacak.”

Yıllık kira getirisi yüzde 9

Söz konusu fonlar, Novada Outlet Söke, Novada Tokat, Novada Outlet Akhisar ve Uniq İstanbul projeleri için kurulacak. Novada Outlet Söke’de şu an itibariyle iki katı aşan ön talep bulunuyor.
Üç yatırım fonunun kurulması için SPK’dan iç tüzük onayı aldıklarını belirten Re-Pie Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel ise, bunlar arasındaki Anadolu Stratejik Arazi Fonu’nun gelişmekte olan kentlerde arsa yatırımı yapacağını ve söz konusu fonun yıllık getirisinin TL bazında yüzde 15’in üzerinde olmasını hedeflediklerini söyledi. Çamlıbel, iç tüzük onayı alan fonlardan Maslak 1453 Fonu’nun Maslak 1453 projesinin ticari birimlerine, Milenyum Fonu’nun ise karma mülklere yatırım yapacağını söyledi.
Emre Çamlıbel, “Yatırım fonlarımızda euro bazında yüzde 6’nın üzerinde kira getirisi hedefliyoruz. Fonların yıllık kira getirisi ve değer artış oranının ise euro bazında yüzde 9 civarında olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘Sadece nitelikli yatırımcılar için’

Türkiye genelinde döviz getirisine sahip mülkleri almak için incelemelerinin devam ettiğini söyleyen Çamlıbel, “Turkmall’un diğer alışveriş merkezleri ile de ilgiliyiz, onları da inceliyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde gerek döviz, gerekse TL getirili diğer arsaları da inceliyor olacağız” dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, fonlara sadece nitelikli yatırımcılar yatırım yapabilecek. Nitelikli yatırımcı ise, en az 1 milyon lira nakit ve benzeri varlığa sahip yatırımcı olarak tanımlanıyor.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu da, Re-Pie ile gidilen işbirliği ile birlikte Turkmall olarak yeni yatırımlar için önemli bir kaynak yaratacaklarını belirterek, “Sermayeyi yeni projelere aktarabileceğimiz bu sistem, yıllardır beklediğimiz bir fırsattı. Projelerimizin geri dönüşü uzun sürdüğü için yılda 1-2 proje ile idare ediyorduk. Şimdi yatırımlarımızı yaparken onlara yatırım yapacak fon sayesinde yılda 4-5 projeyi rahatlıkla yapabileceğiz” dedi.

Şu anda yatırım, kiralama, yönetim ve pazarlama hizmeti verdikleri 11 alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu belirten Levent Eyüboğlu, önümüzdeki iki yılda Anadolu’da 7 Novada projesini daha tamamlayacaklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz