Ana Sayfa Gündem 1920 Sultanahmet Köftecisi CityMall’de

1920 Sultanahmet Köftecisi CityMall’de

İstanbul’un asırlık markası, Almanya, İngiltere ve Azerbaycan’ın ardından yurt dışı şubelerine bir halka da Mağusa’da ekleyecek.

İstanbul’un asırlık lezzet durağı 1920 Sultanahmet Köftecisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) ilk şubesini Mağusa’daki CityMall Cyprus’ta açacak.

Şube açılışına ilişkin sözleşme, CityMall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Tarımer ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sarı ile 1920 Sultanahmet Köftecisi üst yöneticileri Mehmet Tezçakın ve Mert Tezçakın tarafından imzalandı. İmza töreninde Sultanahmet Köftecisi Burak Duman da hazır bulundu.

Sultanahmet Köftecisi müdavimlerinin yakından tanıdığı klasik dükkan konseptini, çağdaş dokunuşlarla KKTC’nin kalbine taşıyacak yeni şubenin açılışı çok yakında gerçekleştirilecek.
Bir asra yakın süredir özenle koruduğu sunum geleneğini “yüzde 100 hijyen” parolasıyla yeni kuşaklara aktaran tarihi işletme, köfte-piyaz- irmik helvasından oluşan klasik lezzet üçlüsünün yanı sıra iddialı bir menü ile City Mall’da yerini alacak.

Unutulmaya yüz tutan bazı Osmanlı geleneklerini günümüze aktarmasıyla da tanınan 1920 Sultanahmat Köftecisi, bu özelliğini City Mall Şubesi’nde de sürdürecek.

Müşterilerine, tedavülden kalkan, ancak koleksiyoncularda bulunabilen Cumhuriyet dönemi madeni paraları hediye eden ünlü köfteci, Osmanlı’dan miras kalan “diş kirası”, “bereket parası” gibi gelenekleri yeni mekanında yaşatacak.

1920 Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, CityMall’in KKTC’deki ilk şubeleri olması açısından kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Azerbaycan ile başladığımız yurt dışı yatırımlarını Almanya’da Münih ve Nürnberg, İngiltere’de de Manchester’de şube açarak sürdürdük. KKTC’de çok ciddi yatırımlar planlıyoruz. City Mall, bu yatırımların ilk ayağını oluşturuyor. Aslında KKTC’de şube açmakta geciktik. Sebebi de bugüne kadar ciddi güvenilir bir partner bulamamızdı. Şimdi 42 yıllık güvenilir, ciddi bir aile şirketi ile işbirliği yapıyoruz. Bu iş birliğinin iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CityMall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Tarımer de, Türkiye’nin asırlık bir markasına ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz