Ana Sayfa Gündem Kahve Dünyası’nın yurt dışı açılımı devam ediyor

Kahve Dünyası’nın yurt dışı açılımı devam ediyor

Kahve Dünyası, yurt dışında büyümeyi sürdürüyor. Londra’dan sonra ikinci Kahve Dünyası Romanya’da açıldı.

Çikolata ve kahvedeki üretici kimliğinin verdiği güç ve güenle fark yaratan Kahve Dünyası, Londra’dan sonra yurt dışındaki ikinci mağazasını Romanya’da açtı. Romanya’nın başkenti Bükreş’te açılan mağaza, Bükreş’in ilk ve en gözde alışveriş merkezi olan Fiba Grubu’nun yatırımı Bucuresti Mall’da yer alıyor. Romanya’daki mağazalaşmasını, Türkiye’de de barista eğitiminden workshop’lara, staj olanaklarından fabrika gezileri ve burs imkanlarına kadar geniş bir yelpazede Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirlikleriyle sürdüren Kahve Dünyası, Bükreş’teki ikinci mağazasını da yakın bir zamanda yine Fiba Grubu yatırımı olan Plaza Romanya’da açmayı hedefliyor. Londra’da ilk açılan Türk kahve zinciri olan Kahve Dünyası, açıldığı günden itibaren Londra mağazasında 500 binden fazla kişiye Türk kahvesi içirdi. Kahve Dünyası, Romanya’da da kısa zamanda Türk kahvesini tanıtmayı ve geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Türk sermayesi ile kurulan en güçlü kahve zinciri olan ve Türkiye genelinde 140 mağazasında her ay 2 milyon kişiyi ağırlayan Kahve Dünyası, Bükreş mağazası ile Türk kültürünün ikram ve konukseverlik geleneğini başta Romenler olmak üzere tüm Avrupa’ya tanıtmayı hedefliyor. 300 metrekareye yayılan ve geniş bir bahçeye sahip olan mağaza, Türk misafirperverliğini simgeleyen hizmet anlayışıyla da fark yaratıyor. Mağazada, bir de çikolata atölyesi bulunuyor.

Çikolata, dondurma, tatlı ve tuzlu unlu mamul çeşitlerinin yanı sıra Türk kahvesinden espressoya, hazır kahveden cappucino ve aromalı kahveye, mochadan soğuk kahve çeşitlerine toplam 68 kahve çeşidi ve sürekli yenilenen menüsü ile Bükreş’teki yeni mağazasında hizmet vermeye başlayan Kahve Dünyası, özellikle Türk kahvesinin yaygınlaşmasına ve bu geleneksel tadın dünyanın her yerinde sevilerek içilmesine öncülük etmeyi amaçlıyor. Mağazalarında satılan veya masaya servis edilen tüm ürünleri “üreticiden tüketiciye” anlayışı ile kendi fabrikalarında üretip taze bir şekilde sunan Kahve Dünyası’nın Bükreş mağazasına da hammadde Türkiye’den taşınıyor ve tüm ürünler taze bir şekilde hazırlanıyor. Kahve Dünyası’nın, önümüzdeki dönem iş hedefleri arasında dünyanın farklı ülkelerinde ve kentlerinde yeni mağazalarının açılması yer alıyor. Kahve Dünyası, öncelikle Suudi Arabistan, Kuveyt ve Boston’da olmak üzere yurtdışında yeni Kahve Dünyası mağazaları açmaya devam edecek. Türkiye’de ise yeni mağaza açılımları ile yıllardır süren büyümesini, 2016 yılında da aynı şekilde devam ettirmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz