Türkiye’deki Organize Perakende Sektörünün Çatı Kuruluşu olan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Şükrü Yanıkoğlu oy birliği ile seçildi.
Perakende sektörünün en güçlü aktörlerini bir araya getiren Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu, 22 Nisan 2025 tarihinde yedinci seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. İstanbul Fulya’daki TAMPF Genel Merkezinde gerçekleşen genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Şükrü Yanıkoğlu, tüm üyelerin oybirliği ile seçildi.
Genel Kurul ve seçim sonrası söz alan Ahmet Yanıkoğlu; “Başta sektör dernek başkanlarımız ve Federasyon delegelerimiz olmak üzere tüm sektör temsilcilerimize bu önemli göreve layık gördükleri için teşekkür etmek isterim. Sektörümüzün hem organize perakendeyi hem de alışverişlerini temsil etme gibi önemli bir misyona sahip olan bu en üst çatı kuruluşunun 7. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.
Geçmiş dönemlerde yapılan, sektör için son derece faydalı faaliyetlere ilave olarak TAMPF çatısı altında; ülke ekonomisi ve refah seviyesine katkıyı sürdürmeye, tüketici faydası ve ülke ekonomisine katkı için modern perakendenin ve alışveriş merkezlerinin iş birliğini artırmaya, 10 seneyi aşkın süredir süren uzlaşma içinde çalışmaya ve ülke ekonomisi için sektörümüzün çarpan etkisi ile fayda üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
Galip Aykaç’ın Divan Başkanı olarak yönettiği toplantı, yeni çalışma dönemi için dilek ve temennilerin sunulması ile sona erdi.
Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) perakende sektörünün faklı alanlarda güçlü temsilcileri olan; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Tescilli Markalar Derneği (TMD) ve Turizm Restoran Yatırımcıları Ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) ‘yi çatısı altında birleştirmektedir. Perakende içinde köklü geçmişleri ve farklı faaliyet alanları olan bu dernekler kendi faaliyetlerinin yanı sıra sektörü ilgilendiren ortak konularda güç birliği oluşturmak amacıyla Federasyon çatısı altında buluşmuştur. Federasyon, organize perakendenin çatı kuruluşu niteliğindedir.